Info

If you live abroad and are interested in our fabrics, please send us an e-mail to info@tygfavoriter.se and let us know what you want to order and  your postal code and we will calculate a shipping price for you.

Om oss

Vi erbjuder tyger för klädsömnad och inriktar oss på att ha så mycket ekologiskt som möjligt i vårt utbud.

GOTS

Vi  har ingen egen licens för GOTS certifikat men försöker i så stor mån vi kan handla in av tryckerier, eller grossister som har GOTS licens.  GOTS står för Global Organic Textile Standard  och är en internationell märkning på tyger där odling, plockning, breddning och tillverkning alla är delar av en kedja som kontrolleras strikt för att säkerställa att allt sker med hänsyn till både socialt ansvar och ett ansvar för miljön.

Läs mer om GOTS på: https://www.global-standard.org/

OEKO-TEX

En OEKO-TEX certifiering är en märkning för textiler som innebär att produkten har blivit prövad och bevisad att inte innehåller kemikalier som är hälsoskadliga

Läs mer om OEKO-TEX: https://www.oeko-tex.com/en/business/certifications_and_services/ots_100/ots_100_start.xhtml

Tvättråd

Tvättråd för våra jersetyger är max 40 grader och att de tvättas med liknande färger. Ingen torktumling. Eftersom tyger krymper efter första tvätten rekommenderar vi tvätt av tyg före sömnad. För färgade tyger rekommenderar vi användande av color catcher vid första tvätten.

Se under varje vara för specifika tvättråd.

Kontakt

Har du önskemål om tyger eller andra frågor är du välkommen att kontakta oss på: info@tygfavoriter.se